Ingrediente:
-1 ceapa mica taiata marunt
-250g ficat curcan
-250g piept curcan
-2 linguri ulei
-1 lingura bulion de rosii
-3 catei usturoi zdobiti
-sare si piper
Mod de preparare:
In vasul Zepter rece se pune uleiul si ceapa, se acopera cu capac si se aseaza pe flacara mica 5 minute sa se inabuse ceapa.
Se adauga ficatul si pieptul de curcan. Se acopera si se lasa pe flacara mica 15 minute.
Intre timp se prepara mamaliga. Se aduce la punctul de fierbere 250ml apa. Se pune 1/2 lingurita sare.
La tochitura se adauga bulionul. Se acopera si se lasa pe flacara 5-10 minute.
Cand apa a fiert se toarna in ploaie 3 linguri de malai. Se amesteca repede sa nu faca cocoloase.
La tochitura se stinge focul si se adauga sare, piper si usturoiul zdrobit.
Mamaliga se lasa pe flacara mica sa fiarba 10 minute.
Se aseaza pe farfurie tochitura, mamaliga si dupa gust un ou preparat ochiuri si branza razuita.
Pofta buna!
Pofta buna!
Un comentariu :
pieptul de curcan se face(se fierbe)in acelasi timp cu ficatul?
Reteta este interesanta si eu am oale Zepter dar nu prea stiu sa le folosesc la adevarata lor valoare.
Trimiteți un comentariu
Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.